Revalidatie-aanbod

RevArte slaat als gespecialiseerd revalidatieziekenhuis een brug tussen het acuut ziekenhuis en de thuissituatie en richt zich daarom op een breed revalidatie-aanbod met mogelijkheden voor zowel een tijdelijke hospitalisatie of revalidatie op ambulante basis.
 

  • Revalidatie via hospitalisatie
RevArte biedt plaats aan 194 revalidanten via een tijdelijke opname. Elke revalidant krijgt een individueel revalidatieprogramma aangeboden  dat de medische behandeling, verpleegzorg en revalidatie integreert.
 
  • Ambulante revalidatie
Bij de ambulante behandeling verblijft de revalidant thuis en volgt hij of zij overdag in het revalidatieziekenhuis zijn of haar behandelplan op vooraf bepaalde therapie-uren
We maken nog een onderscheid in dagrevalidatie, ambulante therapie en geriatrisch dagziekenhuis: 

De dagrevalidatie is functioneel een afzonderlijke eenheid  met een multidisciplinair behandelteam onder leiding van een hoofdverpleegkundige en een revalidatiearts.  In de dagrevalidatie bevat het behandelplan minstens twee behandedisciplines bv. kinesitherapie en ergotherapie.  

Ambulante therapie wordt aangeboden in het Revalidatieziekenhuis RevArte of op onze locatie op de Zorgcampus Hof ter Schelde Linkeroever Antwerpen.  Hier omvat het revalidatie-behandelplan slechts één behandeldiscipline, bv. kinesitherapie.

Het geriatrisch dagziekenhuis zorgt voor een verdere diagnostische en therapeutische oppuntstelling van de ambulante patiënt  met een geriatrisch profiel.
 
 
 
  • Centrum voor Jonge Revalidanten
Specifiek voor onze patiënten tussen 16 en 30 jaar heeft RevArte een eigen Centrum voor Jonge Revalidanten waar jongvolwassen revalidanten  kunnen verblijven in een apart gedeelte van het gebouw dat qua inrichting aangepast is aan hun leefomgeving en noden. Een gespecialiseerd multidisciplinair team werkt samen om de revalidatiedoelstellingen van de jonge revalidant te realiseren.